Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Δυσανεξία λακτόζης και αντιμετώπιση με κεφίρ.


Τι είναι η λακτόζη.....
Η λακτόζη είναι ο κύριος υδατάνθρακας του γάλατος. Λέγεται αλλιώς γαλακτοσάκχαρο και είναι ο μοναδικός υδατάνθρακας στο γάλα, σύμφωνα με νεότερες έρευνες και βρίσκεται σε όλα τα είδη γάλατος. Η λακτόζη, ως υδατάνθρακας, αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Επιδρά θετικά στη δραστηριότητα του πεπτικού συστήματος και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών Η λακτόζη υδρολύεται- διασπάται από το ένζυμο λακτάση.
Πηγή: εδώ

Το κεφίρ αν και βασίζεται στο γάλα, ωστόσο είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επειδή περιέχει ελάχιστες ποσότητες λακτόζης, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ στο έντερο. 
Πηγή: εδώ

Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος. Έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. 
Πηγή: εδώ

Το κεφίρ βελτιώνει την ανοχή και την πέψη της λακτόζης σε άτομα με δυσανοχή. Σε συγκεκριμένη μελέτη εξετάστηκαν υγιείς ενήλικες με δυσανοχή λακτόζης οι οποίοι σιτίστικαν με 5 διαφορετικά διατροφικά σχήματα, ένα εκ τών οποίων περιελάμβανε κεφίρ. Από τη μελέτη φαίνεται ότι το κεφίρ οδηγεί σε μετρίαση των συμπτωμάτων της δυσανοχής στη λακτόζη κατά 54 %  γεγονός που αναδεικνύει το κεφίρ ώς μία από τίς ιδανικότερες λύσεις γιά όσους πάσχουν από δυσανοχή λακτόζης. 
Πηγή: Hertzler SR, Clansy SM, kefir improves lactose digestion and tolerance in adults with lactose maldigestion. J am diet assoc. 2003 may;103(5):582-7

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου