Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Τί είναι το κεφίρ














Το κεφίρ (kefir) είναι ένα φυσικό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και αιώνες στις χώρες γύρω από τον Καύκασο.
Παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο στο οποίο έχει προστεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιέργεια από νωπούς σπόρους κεφίρ, προκαλώντας ζύμωση. Οι σπόροι (ή αλλιώς «κόκκοι») του κεφίρ, που οπτικά δίνουν την εντύπωση σφουγγαριού ή μικρών συστάδων κουνουπιδιού, αποτελούνται από μια μάζα οξυγαλακτικών βακτηριδίων φιλικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ζύμης και ενός μοναδικού υδατοδιαλυτού πολυσακχαρίτη που ονομάζεται kefiran.
Eίναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία που αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Eίναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, λόγω του γάλακτος που περιέχει, καθώς και σε βιταμίνες, όπως η πυριδοξίνη, η βιοτίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη B12, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Φυσικό αντιβιοτικό
Πολλές μελέτες έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις του κεφίρ στην ανθρώπινη υγεία, όμως οι περισσότερες έχουν διεξαχθεί είτε in vitro (σε ελεγχόμενες συνθήκες έξω από ζωντανούς οργανισμούς) είτε σε πειραματόζωα. Σε αυτές λοιπόν το κεφίρ φαίνεται να δεσμεύει μεταλλαξιογόννες ουσίες όπως η ιμινταζόλη και να συμβάλλει στην προαγωγή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.
Σε πρόσφατες έρευνες φάνηκε ακόμα πως το κεφίρ κατέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι μεγάλης γκάμας γκραμ αρνητικών και γκραμ θετικών βακτηρίων.
Μάλιστα μελέτες έδειξαν ότι οι μικροοργανισμοί του κεφίρ καταπολεμούν και τη σαλμονέλα.
Πάντως, αν και η πλήρης πιστοποίηση των ευεργετικών επιδράσεων του συνόλου των συστατικών του απαιτεί τη διεξαγωγή περισσοτέρων μελετών, έχουμε στα χέρια μας πολύ θετικά στοιχεία για μεμονωμένα συστατικά του κεφίρ, όπως ο γαλακτοβάκιλλος L.casei.
O L.casei έχει εκπληκτική αντοχή στις γαστρικές εκκρίσεις, καταφέρνοντας έτσι να φθάσει σχεδόν ανεπηρέαστος σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο έντερο, όπου και συμβάλλει στην αποίκηση και στη διατήρηση της επιθυμητής σύνθεσης της μικροχλωρίδας. Ακόμη, ο ίδιος γαλακτοβάκιλλος αναστέλλει τη δράση παθογόνων βακτηρίων και προάγει την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις του εντερικού σωλήνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου